SPK på Sprint-SM

SPK på Sprint-SM i Jönköping 2017

I år bjöd Husqvarna och Jönköpings kanotklubbar in till Sprint SM på Sveriges modernaste kanotstadion.

Under 6 dagar i mitten av juli avgjordes SM/RM för barn, ungdomar, juniorer, seniorer och veteraner i de olika sprintdistanserna. Dessutom avgjordes SM i Drakbåt under veckan. SPKs trupp bestod av 15 aktiva tjejer och killar i åldrarna 13 till dryga 50

Vi hade en fantastisk vecka med strålande sol och relativt snälla vindar. För första gången på många år hade vi flera tjejer med i truppen och körde tjejbesättning i D16 med Vera och Annika, i D18 med Alice och Annika samt en mixK4 med Vera Annika Simon och Gustav. Det var otroligt roligt. Alice och Annika kämpade även hårt i K1 och gjorde fina prestationer.

I killarnas ungdomsgäng är alla i år yngst i sin klass och det tuffa motståndet bland pojkar födda 01-02 var tufft. Trots detta lyckades vår fina K4 med Simon, Gustav, William och Nils knipa ett brons på långloppet över 2500m.

I klassen pojkar födda 03-04 paddlade Vilgot och Erik. Båda debuterade på SM och gjorde sitt bästa i alla lopp. Vilgot tog sig till B-final på 200 och 500 meter. Även dessa killar är yngst i sin klass och årets tävling gav inspiration till fortsatt paddlande och träning framöver för båda killarna.

Våra unga seniorer körde H21-klassen i hårt motstånd. Edvin tog ett brons på 500m. I övrigt blev det ett par snöpliga 4e platser, för Edvin i långloppet över 5000m och för fjolårets segrarduo Edvin och Ludvig på 200m. I seniorklassen är våra 4 mest aktiva seniorer fortfarande unga och motståndet är stenhårt. Edvin tog sig till B-final på alla distanser med en 12e plats på 200m som bästa resultat. Ludvig var riktigt nära avancemang på 1000m. Linus kämpade bra i alla sina lopp. På långloppet kämpade Lucas länge i toppen efter en strålande start. Dock är ju seniorernas långlopp både ett kraftprov och ett ”rävspel” och till slut blev det en 18onde plats. Edvin körde jämt och hårt och kom i mål som 11a. Jimmy kom och körde ett lopp i K2 med Edvin och Bengt körde veteranklassen H55 och tog storslam på 500 och 5000m.

I C-klassen ställde Nils och William upp i C2 200m. Det fick även i år stryk av kompisarna i Karlstad men tvekampen lär fortsätta i många år och det är så roligt att SPK hjälper till att visa upp C-klassen.

En riktig laginsats gjorde hela gänget i drakbåt. Ludvig samlade laget och coachade fram SPK till ett mycket fint och meriterande brons på 500m. Här bör särskilt nämnas hjälteinsatser från mammorna Catarina och Åsa samt lillasyster Erika som alla ställde upp för att få ihop ett inte bara komplett utan toppat lag.

Slutligen kan jag säga att det var en mycket rolig och intensiv vecka där alla stöttade varandra och gjorde sitt bästa.